ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON VİRAJ PAZARLIKTA FARK 4500TL!

Asgari ücret zammı için masaya oturan taraflar son viraja girdi. Taraflar arasında ki fark 4500 TL.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON VİRAJ PAZARLIKTA FARK 4500TL!

Asgari ücret zammı için masaya oturan taraflar son viraja girdi. Taraflar arasında ki fark 4500 TL.

Asgari ücret için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için bir araya geliyor. 1 Aralık’taki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları ile bir araya gelecek. Pazarlığı milyonlarca asgari ücretli takip edecek.

Taraflar arasında ki görüşmelerde fark 4500 TL. Asgari Ücret Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katılacak. Toplantıda asgari ücret pazarlığında takvim belirlenecek. Tüm gözler Perşembe günü yapılacak kritik toplantıya çevrildi. Toplantı öncesi işçi ve işveren kesiminin asgari ücret zam beklentisi gerçekleşti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecektir." İfadelerine yer verdi.

Pazarlıkta fark 4500TL

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrette görüşmeler yaklaşırken işçi ve işveren beklentileri de netleşti. Enflasyonunun %85’lere gelmesi alım gücünün azalması ile vatandaşların 10 bin TL olması görüşünde. İşveren tarafı ise 8-8 bin 500 TL’ye sıcak bakıyor.

DİSK: asgari ücret en az 13 bin TL

Tespit Komisyonu’nda bulunmayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise aralık ayının ilk günlerinde resmi talebini açıklayacak. Başkan Arzu Çerkezoğlu, “İki asgari ücretlinin çalıştığı eve en azından yoksulluk sınırına denk bir maaş girmeli” diyor. DİSK’in açıkladığı yoksulluk sınırı ise 26 bin 123 lira. Buradan hareketle en az 13 bin TL talep edilmesi bekleniyor.

Asgari ÜCret Vedat Bilgin tv48 Asgari Ücret Ne Kadar MİLAS Muğla Son Dakika 4500TL TİSK TÜRK-İŞ