ARTAN DİKKAT+ZEKA A PLUS ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİ MİLAS'TA GERÇEKLEŞTİ

Milas Artan Dikkat+Zeka sahibi ve eğitmeni ve Muğla temsilcisi Gülter Ertan ilki düzenlenen A plus zeka oyunları yarışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Milas Artan Dikkat+Zeka sahibi ve eğitmeni ve Muğla temsilcisi Gülter Ertan ilki düzenlenen A plus zeka oyunları yarışması hakkında açıklamalarda bulundu. Güler Ertan şunları söyledi; "Bu yıl birincisi düzenlenen A plus zeka oyunları yarışmasının Türkiye finallerinin Muğla temsilcisi olarak Milas’ta gerçekleştirmekteyiz.Bu tip yarışmalarda çocuklarımızın daha çok yer alıp daha fazla deneyime sahip olması burada temsilci olması amacım."

Yarışma hakkında bilgi veren Ertan sözlerine şöyle devam etti; "Bu oyunlar kağıt kalem oyunları üzerine yarışmamız için Muğla’nın ilçe ilk ve ortaokullarından öğrencilerimiz gelecek.Öğrencilerimizle 90 dk deneme tarzında optiklerle,kitapçıklarla Türkiye’nin her yerinde aynı anda başlayıp aynı anda bitecek şekilde yarışmamızı gerçekleştireceğiz."
Akıl ve Zeka Oyunları hakkında konuşan Gülter Ertan;’Kanıtlanmış olan IQ seviyesini doğru oynadığı taktirde10-15 puana kadar yükseltebilen oyunlardır. Ülkemizde en çok bilinen santraç stratejik akıl zeka oyunlarındandır. Fakat diğer aAkıl+Zeka oyunlarının özellikle Kağıt+Zeka oyunlarının özellikle çocuklara çok faydalı olduğunu düşünüyorum.Zeka oyunları ile ilgili bilinçlenme ön plana çıkarken  gerek velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından katılımların daha sonraki yıllarda artacağını diliyorum." dedi.

Milas Muğla Yarışma Artan Dikkat+Zeka