32 yıl sonra ortaya çıktı: Şimdiye kadar çekilmiş en net UFO fotoğrafı!

Ağustos 1990'da iki genç şef, İskoçya'daki Carigorms yakınlarında yürürken UFO olduğunu düşündükleri bir şeyi fotoğrafladılar ve fotoğrafları bir gazeteye götürdüler. Gazete onları Savunma Bakanlığı'na iletti. Ardından hem fotoğraflar hem de iki genç şef ortadan kayboldu. Şimdiyse, 32 yıl sonra, fotoğraf ortaya çıktı.

4 Ağustos 1990'da iki genç adam, İskoçya'daki Cairngorms Ulusal Parkı'nın hemen dışında, güzel bir Highland Perthshire kasabası olan Pitlochry'de bir otelde şef olarak çalışıyorlardı. Sıcak mutfakta geçen uzun bir günün ardından, akşam saat 21.00'de, yürüyüş yapmak için 20 kilometre kuzeye, Cairngorms'un kenarında bir nokta olan Calvine'e gittiler. Yaklaşık 100 fit uzunluğunda, üstlerindeki gökyüzünde sessizce süzülmekte olan devasa, sağlam, elmas şeklinde bir nesne gördüklerinde fazla uzaklaşmamışlardı. Dehşete kapılarak bazı çalıların arasına saklandılar ve yukarı baktılar.

TARİH YAZAN ALTI FOTOĞRAF

Dakikalar sonra, kuzeye giden bir jet uçağının sesini duydular: 1990'da, Fife'daki RAF Leuchars, Rus saldırgan uçaklarını durdurmak için 24 saat beklemede olan iki Tornado avcı filosuna sahipti. Jet uçağı geri geldi ve kendi rotasına dönmeden önce, sanki pilot da tanımlanamayan nesneyi görmüş ve daha yakından bakmak için geri dönmüş gibi, 'nesneyi' çevreledi. Sonunda iki adam kameralarını saklandıkları yerden çıkardılar ve altı tane fotoğraf çekti. Bu noktada, nesne dikey olarak yukarı doğru fırladı ve gökyüzüne doğru kayboldu.

ŞİMDİYE KADAR ÇEKİLENLERİN EN İYİSİ

Şimdiyse ilk kez, o kayıp resmi ortaya ortaya çıkıyor. Savunma Bakanlığı yetkililerinden birinin, "şimdiye kadar çekilmiş en muhteşem UFO fotoğrafı" olarak tanımladığı fotoğraf, tanımlanamayan uçan cisimlerin kanıtı olarak kabul edilen görüntüler arasında en net olanı.

 

 

'Gizlilik endişeleri' nedeniyle tanıkların adlarının 2076'ya kadar 54 yıl daha mühürlenmesini isteyen Savunma Bakanlığı ve Ulusal Arşiv, fotoğrafı saklamak için ellerinden geleni yaptı ve orijinalini yayınlamadı.

32 YIL BOYUNCA SAKLADI

Gizemli 'Calvine dosyası'nın hikayesi yıllar boyunca dolaşmaya devam etti. Dosyaya ve UFO'yu fotoğraflayan adamlara ne olduğu bir bilmece olarak kaldı. Ta ki David Clarke, Daily Mail gazetesi için yaptığı araştırmada, o geceden sonra genç şeflerden biriyle konuşan ilk yetkili olan emekli RAF memuru Craig Lindsay'yi bulmayı başardı.

Lindsay, gazeteci David Clarke ile konuşmaya istekliydi ve hepsinden heyecan verici olanı, o gün protokolü bozmuş ve görüntünün bir kopyasını, negatifler de dahil olmak üzere sakla ve tüm dosyayı saklamıştı. 83 yaşında ve hala İskoçya'da yaşıyordu, gizli kopyayı 32 yıl boyunca masasında saklamıştı. Lindsay, "30 yıldan fazla bir süredir birinin bu konuyla ilgili iletişime geçmesini bekliyordum" dedi.