112'Yİ ARAYIP ''ETRAFIMDA ÖLÜLERLE DOLU'' DEDİ! EKİPLER GERÇEĞİ ÇOK GEÇMEDEN ANLADI

Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar hem güldürdü, hem de pes dedirtti. Acil durumu olan vatandaşlara yardımcı olabilmek ve hayat kurmak için gece gündüz telefon başında zamanla yarışan 112 Acil Çağrı Merkezi personellerine gelen çağrılar hayretler içerisinde bırakıyor. Alkolün dozunu kaçıran bir vatandaş mezarlıktan 112'yi arayarak ''Etrafımda çok sayıda ölü var'' diyerek personeli meşgul etti.

Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar hem güldürdü, hem de pes dedirtti. Acil durumu olan vatandaşlara yardımcı olabilmek ve hayat kurmak için gece gündüz telefon başında zamanla yarışan 112 Acil Çağrı Merkezi personellerine gelen çağrılar hayretler içerisinde bırakıyor. Alkolün dozunu kaçıran bir vatandaş mezarlıktan 112'yi arayarak "Etrafımda çok sayıda ölü var" diyerek personeli meşgul etti.

YÜZDE 67'Sİ ASILSIZ

Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi, 2023 yılında sayısız ihbar telefonu aldı. Gelen çağrıların yüzde 67'si asılsız olup, yüzde 33'ü acil çağrı olarak kayıtlara geçti. Değişik istek ve taleplerle telefonları meşgul eden vatandaşların pes dedirten aramalarına her gün bir yenisi eklenirken, birbirinden ilginç çağrılar, merkezin gereksiz meşgul olmasına neden oluyor. Duyarsız vatandaşların hatları meşgul etmesi, yardım bekleyen vatandaşlara yardım elinin uzatılmasına ayrıca engel oluyor.